IMG_4084

I den allra sista delen av vår serie om de sju dödssynderna på svenska arbetsplatser undersöker vi hur frosseri tar sig uttryck på jobbet och hur mycket svenskar egentligen frossar i sitt arbete. Var går gränsen mellan flitighet och arbetsnarkomani, och skiljer det sig åt mellan män och kvinnor? Äldre och yngre?

Precis som man kan bli uppslukad av en god bok eller en riktigt fin måltid så fann vi att människor också kan frossa i sitt arbete. Hur ska arbetsgivare på bästa sätt hantera när arbetslusten slår över till att bli osund? Och hur finner man på bästa sätt en god balans i sin arbetsflit?

Om frosseri hittar du här!

Redaktionen

IMG_4065 - Kopia

Nästa del i vår undersökning om de sju dödssynderna på svenska arbetsplatser finns nu ute! Denna gång undersöker vi hur synden högmod tar sig uttryck på jobbet. Hur självsäkra är vi egentligen i jobbsammanhang, och skiljer det sig åt mellan män och kvinnor eller yngre och äldre? Hur ska arbetsgivare på bästa sätt hantera att människor kan ha en överdriven tilltro till sin egen förmåga, och går det att förhindra att självförtroende slår över till hybris?

Kika in på vår kampanjsite här för att läsa mer om högmod och andra dödssynder på jobbet.

Redaktionen

Hur lat är du?

Har du inte hunnit ställa om dig från semesterlunket fast du är tillbaka på kontoret? Ingen fara! Vi undersöker hur bekväma vi egentligen är på jobbet i nästa del av vår undersökningsserie om de sju dödssynderna på svensk arbetsmarknad.

Vi kikar närmare på hur fliten och latheten tar sig uttryck på jobbet, och tar till exempel reda på hur mycket vi egentligen skulle välja att arbeta om lönen inte påverkades. Klicka dig in på vår kampanjsite för att läsa mer!

IMG_4017

 

Redaktionen

“Att det som är roligt och lönsamt är eftertraktat av de som befinner sig på arbetsmarknaden är såklart givet. Men frågan är om de förmågor som de medelålders har verkligen är eftertraktade av företagen?”

Läs hela vår debattartikel som Nyheter24 publicerat här!

 

Redaktionen

Under året kommer vi att genomföra en undersökningsserie med de sju dödssynderna som tema och med den svenska arbetsplatsen som utgångspunkt. Hur ska man förhålla sig till vrede, avund eller lust på sitt jobb? Vi är nyfikna på hur man som ung eller ny på arbetsmarknaden ska förhålla sig till dessa eviga frågor, på en arbetsmarknad som är i ständig förändring.

Kika in på vår helt nya hemsida sjudodssynder.davvero.se för att läsa mer om den första synden vi utforskar, girighet.

 

Redaktionen