En granskning av Riksrevisionen visar att mer än 60 procent av deltagarna i förberedande utbildningar för nyanlända fortfarande är inskrivna vid Arbetsförmedlingen fyra år senare, där drygt 42 000 nyanlända deltog. Riksrevisor Stefan Lundgren fastslår att det saknas kunskap om varför så många av dessa varken arbetar eller är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

Samtidigt rapporterar Handelns utredningsinstitut att det är den arbetskraftsintensiva tjänstesektorn som är viktigast för att bryta utanförskapet, och att regeringens näringspolitik behöver riktas in mer på servicenäringarna. Professor Sven-Olov Daunfeldt som hållit i studien säger att de politiska beslutsfattarna behöver inse att det är företagarna som tar anställningsbeslutet, och att det behövs en bredare näringslivspolitik som förbättrar villkoren också för dessa branscher.

Det verkar onekligen finnas fortsatta problem på arbetsmarknaden, och för den som söker personal är det inte alltid lätt att hitta rätt. Vi på Davvero specialiserar oss på att hjälpa personer och företag att hitta varandra, och vår egenframtagna rekryteringsmetod når fler kandidater som matchar ditt företags behov – vi erbjuder till exempel personal inom IT, försäljning, kundservice, ekonomi och administration.

Läs hela artiklarna kring Riksrevisionens och HUIs rapporter här och här!

Redaktionen