De blev kära på jobbet

I den här intervjun får ni träffa Rosanna och Mies, två av våra kollegor som fann varandra på jobbet.

bild

Hej, och tack för att vi får intervjua er! Vi undrar om frågan ”vad gjorde du på jobbet idag” fortfarande fungerar vid middagsbordet?

–  Jag tror aldrig att vi ställt varandra den frågan svarar Mies. I och med att vi jobbar på olika projekt så försöker vi bara berätta sånt som den andre inte vet. Men det är klart att vi upprepar saker ibland.

Hur gör ni för att skilja på jobb och fritid, behöver ni tid från varandra på fritiden?

–  Det är något vi inte behöver göra. Vi är väldigt bra på att vara med varandra och mindre bra på att vara ifrån varandra. Så det är inget problem för oss, vi ska ju gifta oss i juni!

Vilka fördelar kan ni se med er situation?

–  Vi får umgås! Vi delar samma liv och har samma rutiner. Vi får gå upp tillsammans, äta frukost och lunch ihop och så vidare.

Vilka nackdelar kan ni se med er situation?

–  Vi har blivit så vana med varandra att vi har svårt att vara ifrån varandra. T.ex. hänger vi ofta med på varandras planer, träffar kompisar tillsammans. Men det ser vi inte heller som en nackdel för att vi har så kul i varandras sällskap.

Hur tror ni att dagens arbetsgivare ser på kärleksrelationer på arbetsplatsen?

–  Som privatpersoner tycker de säkert att det är bra men i sin roll som arbetsgivare ser de nog många nackdelar. Hur påverkar det till exempel arbetet när paret har privata konflikter eller bildat familj?

Har ni tips till andra i samma situation som ni?

–  Kör hårt! Men se till att vara väldigt, väldigt kär. För man spenderar mycket tid tillsammans. Och innan vi blev ihop var det lite läskigt också, som att vara förälskad i en klasskompis och inte veta om kärleken var besvarad.

Vi önskar våra kollegor ett varmt lycka till inför framtiden och deras kommande sommarbröllop!

Medarbetare:
Namn: Rosanna och Mies
Ålder: 24 år respektive 20 år
Bor: I Stockholm
Jobbar som: Kommunikatörer